Alles wat je moet weten over fietskleding

Fietskleding is speciale kleding die is ontworpen om gedragen te worden tijdens het fietsen. Fietskleding is gemaakt van lichtgewicht, ademende en vochtregulerende materialen om comfort te bieden tijdens het fietsen en om de prestaties te verbeteren.

Min mogelijk luchtweerstand

De meeste fietskleding is strak ontworpen om zo min mogelijk luchtweerstand te creëren en om te voorkomen dat de kleding gaat wapperen tijdens het fietsen. Fietskleding is ook ontworpen om goed te passen bij de houding van de fietser, zoals bijvoorbeeld bij een racefiets of mountainbike.

Veel fietskleding heeft extra functies zoals reflecterende details om zichtbaarheid te vergroten bij weinig licht, zakken op de rug om voeding en andere benodigdheden mee te nemen tijdens lange ritten en padding in de zitvlakken van fietsbroeken om schokken op te vangen en wrijving te verminderen.

Over het algemeen bestaat een fietskledingset uit een fietsshirt, fietsbroek, fietsschoenen, fietshandschoenen en soms ook een fietsjack, fietshelm en zonnebril. Fietskleding is verkrijgbaar in verschillende prijsklassen en stijlen, afhankelijk van de specifieke behoeften en voorkeuren van de fietser.

Waar bestaat fietskleding uit?

Fietstenue bestaat uit verschillende kledingstukken die specifiek zijn ontworpen voor fietsers en zijn gemaakt van materialen die ademend, vochtregulerend en comfortabel zijn tijdens het fietsen. Hieronder volgt meer informatie over de verschillende soorten fietskleding:

  1. Fietsshirts: Fietsshirts zijn gemaakt van lichtgewicht en ademende stoffen zoals polyester en zijn ontworpen om strak op het lichaam te zitten. De shirts zijn voorzien van zakken op de rug om bijvoorbeeld voeding en sleutels op te bergen.
  2. Fietsbroeken: Fietsbroeken zijn ontworpen om comfortabel te zitten tijdens lange ritten. De meeste fietsbroeken hebben een zeem in het kruis die schokken absorbeert en wrijving vermindert. De broeken zijn vaak gemaakt van stretchy materialen zoals lycra.
  3. Fietssokken: Fietssokken zijn vaak gemaakt van ademende stoffen en zijn ontworpen om vocht af te voeren en de voeten koel te houden. Ze zijn vaak langer dan gewone sokken om de enkels en het onderbeen te beschermen tegen de zon.

Hollandbikeshop met de juiste aanbod

Hollandbikeshop is een online fietsenwinkel die een breed assortiment aan fietskleding en accessoires aanbiedt. Ze bieden producten van verschillende merken en in verschillende prijsklassen, zodat er voor iedere fietser wat te vinden is.Ze hebben een ruime selectie aan fietsshirts, fietsbroeken, fietssokken, fietsjacks, fietshandschoenen en andere fietskleding. Daarnaast bieden ze ook fietshelmen, zonnebrillen, bidons en andere accessoires aan die handig zijn voor tijdens het fietsen. Meer informatie op Hollandbikeshop.com.