Welke voordelen heeft een zakelijke lease?

Ben jij een ondernemer en is het tijd voor een auto van de zaak? Dan kun je er natuurlijk voor kiezen om er eentje te kopen. Maar is dit wel zo verstandig? Veel startende ondernemers en overigens ook ervaren ondernemers kiezen er daarom steeds vaker voor een auto te leasen. Niet voor niets natuurlijk! Een zakelijk lease ken namelijk tal van voordelen, die vooral als ondernemer erg interessant kunnen zijn. Eén van de grootste voordelen is toch dat je als ondernemer niet in één keer een enorm bedrag hoeft neer te leggen en voor een vast maandelijks bedrag een prima auto kunt rijden. Kortom, enorm veel voordelen dus. Om je een idee te geven welke voordelen een zakelijke lease nog meer met zich meebrengt, hebben we er een aantal voor je op een rijtje gezet.

Wat is zakelijk leasen eigenlijk?

Wanneer je kiest voor de zakelijke lease van een auto, dan heb je de keuze uit twee verschillende vormen van leasen. Zo kun je kiezen voor een financial lease, waarbij alleen de aanschaf van de auto wordt bedoeld en alles overige kosten voor eigen rekening zijn en we kennen de operational lease, waarbij de kosten voor onderhoud en reparatie bij de prijs in zitten. Vooral deze laatste vorm is voor veel ondernemers erg interessant. Zo hoeven ze namelijk niet apart geld opzij te zetten voor het onderhoud van de auto en eventuele reparaties. Zo hoeven ze zich alleen nog maar druk te maken over het tanken en eventueel laden van de auto wanneer het een elektrische auto betreft.

Goed advies

Op het moment dat je een auto gaat leasen, is het aan te raden om in kaart te brengen wat voor jou de behoefte is. Zo kan het zijn dat je een bedrijfswagen nodig hebt voor het vervoeren van bepaalde goederen. Door de plussen en minnen voor jezelf op een rijtje te zetten, kun je in combinatie met de expertise van de leasemaatschappij uiteindelijk tot een beslissing komen die voor jou het beste is. Op het moment dat je een auto gaat kopen, dan zal een verkoper vaak wat minder betrokken zijn. Gezien het feit een leasemaatschappij bijna iedere auto kan aanbieden, is de kans dat je naar een ander gaat relatief klein. Juist dat maakt het dat ze een stuk objectiever kunnen zijn, dan een autohandelaar die maar over één of twee verschillende merken beschikt.

Wat past het beste bij mij?

Het maakt niet uit of je nu een grote of kleine onderneming hebt. Geen enkele ondernemer staat er namelijk om te springen om ineens een flinke uitgave te moeten doen voor een nieuwe of andere auto of bus. Vooral als starter kan het dus extra verstandig zijn om werkkapitaal voor je bedrijf beschikbaar te houden en dus te kiezen voor een leasen auto.