Weg met roest met Ranex Rustbuster

Heb je te maken met roest? Dat is geen gezicht en het zorgt ook nog eens voor poreuze oppervlaktes. Roest kun je niet zomaar laten zitten en dien je zo spoedig mogelijk te verwijderen. Doe dit bijvoorbeeld met Ranex Rustbuster verkrijgbaar via oliesmeermiddelen.nl. Ranex Rustbuster is een roestverwijderaar, die gebruikt wordt voor industriële en particuliere doeleinden. Het is het perfecte middel om roest te vernietigen en verwijderen zonder dat je hoeft te schuren of stralen. Het is een kwalitatief product, die je voor vele doeleinden kunt gebruiken. Bijkomend voordeel is dat je het gemakkelijk zelf kunt aanbrengen.

De voordelen van Ranex Rustbuster

Een stevige roestverwijderaar, die voor meerdere doeleinden gebruikt kan worden. Dit is echter niet het enige voordeel van de Ranex Rustbuster:

  • Het middel is in meerdere varianten verkrijgbaar.
  • Het is in te zetten voor meerdere soorten roest, zoals roeststrepen, vliegroest en oppervlakte roest. Wanneer het om vliegroest of roeststrepen gaat, dan kan het product ook veilig gebruikt worden op hout, coating, lak, rubber en polyester. 
  • Ranex verwijdert roest en aanslag op chroom, koper, roestvrij staal, gelcoat en kunststof oppervlaktes. 
  • Kan ook gebruikt worden om kalkaanslag te verwijderen.
  • Snelle roest verwijdering binnen de 24 uur.
  • Bijna elke primer en coating kan gebruikt worden na behandeling met de Rustbuster.
  • Tijdelijke bescherming tegen verdere roestvorming.
  • Mens- en milieuvriendelijk middel

Waar je Ranex Rustbuster ook voor nodig hebt, je vindt het wondermiddel in verschillende afmetingen op oliesmeermiddelen.nl.

Hoe pas je Ranex Rustbuster toe?

Voordat je Ranex op de roest toepast, moet je ervoor zorgen dat oliën, vetten, chemicaliën, loszittende verf en losse roestdeeltjes verwijderd zijn. Is er sprake van dikke of oude roest, dan moet je de roest openmaken. Dit doe je middels grof schuurpapier of een staalborstel. Verder moet het te behandelen oppervlakte droog zijn. Bij roest dien je Ranex Rustbuster met een kwast of borstel aan te brengen op het te behandelen oppervlakte. Overtollige Rustbuster kun je met een vochtige doek afnemen. Laat dit 24 uur drogen voor een optimaal resultaat. Na deze droogtijd kan het oppervlakte opnieuw behandeld worden. 

Wat te doen bij vliegroest?

Bij kalkaanslag, vliegroest of roest slijpsel moet je Ranex Rustbuster pas aanbrengen met een kwast of borstel en het oppervlak niet laten drogen. Als de roest weggetrokken is, dien je het oppervlakte meteen met water na te spoelen of met een vochtige doek het oppervlak af te nemen. Rustbuster mag je overigens niet gebruiken op oppervlakken van aluminium, beton, gegalvaniseerd staal, marmer, natuursteen en antifouling.

De werking van de roestverwijderaar

De Ranex Rustbuster maakt gebruik van een chemisch proces, waarbij de roest omgezet wordt in een inactief ijzerfosfaat. Het lijkt nog het meest op een verbrandingsproces, waarbij de roest verbrand wordt, waardoor het tot in de kern vernietigd wordt. De ontstane ijzerfosfaat kun je gemakkelijker verwijderen en door de goede hechting van de Rustbuster van Olie en Smeermiddelen kun je naderhand de plek verder behandelen door te schuren, vullen en verven. Per liter van de roestverwijderaar kun je circa 8 vierkante meter roest behandelen. Bij oppervlakteroest kun je zelfs 30 vierkante meter roest aanpakken met een liter.