Lange afstand fietsen

Afhankelijk van wat je als ruiter leuk vindt, is lange afstand rijden niet voor iedereen weggelegd. Voor sommige fietsers kan een afstand van 10 km een ​​lange rit zijn. Maar als het om pro lange afstand fietsen gaat, hebben we het over ritten van 100 km en meer. Let op: lange afstanden rijden kan een tol van je lichaam eisen als je daar niet aan gewend bent of het nog nooit hebt geprobeerd. Er zijn ook bepaalde soorten fietsen die geschikt zijn voor dit type rit. Sommige rijders die onlangs verliefd zijn geworden op lange ritten, kunnen een speed pedelac verkopen om een ​​andere fiets te krijgen die geschikt is voor lange ritten. Als rijder die lange afstanden gaat rijden, moet je mentale kracht en uithoudingsvermogen hebben en ervoor zorgen dat je de juiste training hebt gehad voordat je aan de reis begint.

Hoe voor te bereiden op een lange rit

Je voorbereiden op een lange rit is niet zo eenvoudig, net als elke andere langeafstands activiteit. Lange afstand fietsen vereist een goede planning en training. U kunt zich echter op de rit voorbereiden door een goede training te doen en verschillende oefeningen te doen vóór de dag van de hoofd rit. Zorg er ook voor dat u voedsel consumeert dat rijk is aan eiwitten en koolhydraten. Lange afstanden rijden vraagt ​​veel calorieën van je lichaam. Je moet het perfecte soort voedsel consumeren om volledig te profiteren van de capaciteit van je lichaam. Koolhydraat voeding geeft je lichaam energie en eiwitten helpen je om snel te herstellen.

Verhoog uw maximale zuurstofverbruik

U moet uw zuurstofverbruik maximaliseren (v02) – Dit verwijst naar de maximale zuurstof die uw lichaam kan gebruiken tijdens activiteiten zoals lange ritten. Het vermogen van uw lichaam om zuurstof op te nemen, bepaalt hoe goed uw lichaam is om kracht te genereren voor intensieve activiteiten. U kunt het vermogen van uw lichaam om zuurstof op te nemen echter vergroten door verschillende trainingen te doen tussen uw voorbereidende ritten. Vind fietsenwinkels die een speed pedelac verkopen. Dit type fiets is goed te gebruiken voor je training. Het zal je voorbereiding op een lange rit drastisch helpen.