Hoe logistiek is geëvolueerd

In de 20e eeuw is onze logistiek puur menselijke arbeid met het gebruik van door mensen bestuurde voertuigen zoals een vorkheftruck. Nu zijn we in de 21e eeuw en zijn de zaken veel verder geëvolueerd dan we hadden voorspeld. Nou, nee, we hebben nog geen vliegende auto’s, maar we hebben in ieder geval onbemande voertuigen om grote objecten te verplaatsen met behulp van het agv systeem. Met behulp van het systeem zijn we in staat om de menselijke arbeidskosten aanzienlijk te verlagen door voertuigen te gebruiken die computergestuurd zijn.

Hoe logistiek nu is

De logistiek wordt nu nog grotendeels afgehandeld door directe menselijke arbeid door voertuigen te gebruiken die worden bestuurd door een mens aan het stuur. Het gebruik van geautomatiseerde voertuigen is echter helemaal niet zeldzaam. Dingen zoals drones en het agv systeem worden met de dag vaker gebruikt door grote bedrijven, omdat ze proberen de menselijke arbeidskosten te verlagen door onbemande voertuigen te gebruiken voor hun logistieke behoeften in de fabriek of het magazijn.

Hoe logistiek er later uit zal zien

Het gebruik van drones en een puur geautomatiseerd systeem in de logistieke afdeling van elk bedrijf op aarde is nog steeds een grote droom en de kans daarop is zeer klein, aangezien de kosten om de technologie in een fabriek of magazijn toe te passen erg duur zijn. Hoewel het onderhoud ervan iets goedkoper is als de machine zelf niet kapot is. Maar over een paar decennia zal onze logistieke afdeling over de hele wereld heel anders worden dan het nu is, net zoals het is veranderd van de jaren negentig naar nu de jaren 2020.