VW tuning: de voordelen, de werkwijze en het grote verschil

Als jij eraan denkt om VW tuning uit te laten voeren op jouw auto, dan is het mogelijk dat je nog twijfels hebt. Het tunen of chippen van auto’s was vroeger inderdaad niet altijd even veilig, maar vandaag de dag is dat al lang niet meer zo. De specialist bekijkt de software van je auto en zal deze optimaliseren. De veiligheid of de kwaliteit van je auto wordt niet op het spel gezet en je kunt er zeker van zijn dat deze de volgende APK probleemloos doorkomt. Na VW tuning en het optimaliseren van je software presteert je auto beter, rijdt deze lekkerder en kun je zelfs een bezuiniging op je diesel merken. Er zijn dus weinig redenen waarom je dit niet zou laten doen. Lees hier verder over het tunen van jouw Volkswagen.

De voordelen van VW tuning

Mocht je nog steeds twijfelen over of jij de software van jouw auto wilt laten optimaliseren? Dan haalt de onderstaande rij met voordelen deze twijfels vast weg.

  • VW tuning kan in 1,5 uur worden uitgevoerd en er komt geen mechanisch werk aan te pas.
  • Naderhand merk je dat je motor soepeler en rustiger draait.
  • Het aantal pk’s is toegenomen dus je auto heeft meer vermogen.
  • Je Volkswagen heeft ook meer trekkracht.
  • Heb je een diesel, dan zal je merken dat deze zuiniger is geworden.
  • Na VW tuning voldoet je auto nog gewoon aan de EU emissie eisen.
  • Zo lang je Volkswagen een turbolader heeft, kan tuning op elke auto worden uitgevoerd.

De werkwijze

Voordat we ingaan op hoe je een goede specialist aanwijst voor je VW tuning, is het goed om uit te leggen hoe dit precies gedaan wordt. Nadat je je auto hebt afgeleverd zal de specialist de huidige software analyseren en een eerste testrit maken. Is alles in orde, dan zal de optimalisatie worden uitgevoerd. Dat zijn enkel en alleen werkzaamheden aan de software en niet aan de mechaniek van je auto. Als de optimalisatie is afgerond neemt de specialist je auto mee op een volgende testrit. Dan wordt er gekeken of alles echt goed is gegaan. Zo ja, dan ga jij op testrit 3 mee, zodat je samen met de specialist kunt zien wat er aan je auto verbeterd is. Ben jij ook tevreden, dan ga je met een geweldige auto naar huis.

Een goede specialist vinden

Het vinden van een goede specialist voor je VW tuning is essentieel. Je wilt dat je auto veilig blijft, aan de regels voldoet en de volgende apk-keuring probleemloos doorstaat. Kies daarom alleen een bedrijf dat je een levenslange garantie geeft en die je optimalisatie gratis herhaalt als je dealer je software heeft vernieuwd. Het is ook goed om de oude software van je auto zelf te bewaren, dus laat deze naar je opsturen naderhand. En ben je niet tevreden over de resultaten, dan wil je je auto kosteloos in de oude staat terug kunnen laten brengen. En dat kan, bij EQ Performance