Motorkleding: wat heb ik echt nodig?

auto verkopen

Als je motorkleding gaat kopen heb je zo een hele verzameling spullen. Wat heb je nou precies nodig? Sinds 2011 mag je niet meer zonder beschermende kleding de weg op. Je motoroutfit begint met een jas. Verder ben je verplicht een helm te dragen en een beschermende broek. En dan ben je er nog niet, want je hebt nog handschoenen nodig en schoenen die je enkels beschermen. Een hele hoop spullen om je outfit compleet te maken denk je nu misschien. Het is voor je veiligheid, dus de investering waard. Een maak er een feestje van met een outfit waar je zelf helemaal blij van wordt en die past bij jouw motor. We vertellen je waar je op wilt letten bij de basisonderdelen van je uitrusting.

Je motorjas als uitgangsbasis

Je motorjas vormt de basis van je set motorkleding. Als je de jas gekozen hebt kun je daar de rest van je kleding op aanpassen. Sta om te beginnen eens stil wat je doet op je scooter of motor. Ben je een goed weer rijder, of rij je in weer en wind het hele jaar door? Rij je lange stukken op allerlei soorten wegen of zit vooral in de stad? Maak je lange tochten of korte ritjes? En niet te vergeten welke motor rijd je? Op een Chopper zit je anders dan op een sportmotor. Er is een motorjas voor elke motorrijder en er is motorkleding voor elk seizoen.

Helm als onderdeel van je motorkleding

Je helm is onmisbaar als je op de motor stapt. Hij beschermt je hoofd en zonder helm wil je niet de weg op. En al wil je het wel, het mag niet. Tegenwoordig is er zoveel keuze in helmen dat je er gegarandeerd een exemplaar bij zit waar jij blij van wordt qua uitstraling. Je hebt ze van stoer tot klassiek en van robuust tot trendy. Zorg ervoor dat de helm de juiste pasvorm heeft zodat deze je daadwerkelijk goed kan beschermen. De helm moet lekker zitten, niet te strak en niet te los. Bij een helm hoort, zeker als het koud is, een helmmuts of motorsjaal. De sjaal beschermt je nek tegen koude wind. Vergeet niet dat het een stuk kouder aanvoelt als jij met 100 km/uur over de weg zoeft.

Bij elke jas past een broek

Je motorkleding is niet compleet zonder broek. Sommige merken maken complete reeksen met matchende broeken en motorjassen. Zo weet je zeker dat je outfit lekker zit als je ze samen draagt. Je kunt ook kiezen voor losse onderdelen. De motorjeans is bezig met een comeback en een uitkomst voor degenen die liever een broek van textiel dragen dan leer. Textiel motorbroeken zijn prettig om te dragen in de zomer en zien er wat minder als motorbroek uit omdat de bescherming in de broek is verwerkt en niet er bovenop zit. Je kunt ook nog kiezen tussen een lang of kort model.

Met deze motorkleding mag je gezien worden!