Kosten autoschade berekenen

woman using mobile smartphone take photo car crash accident of the damage to the car for accident insurance

Als je schade aan je auto hebt en dit wil laten repareren, is het fijn om te weten waar je aan toe bent. Je kunt de kosten voor autoschade berekenen bij AAS dagherstel. Door de kosten te berekenen, kom je niet voor onaangename verrassingen te staan en weet je meteen waar je ongeveer aan toe bent. Op de pagina klik je op een aanzicht van de buitenkant van de auto of het dashboard. Je kiest voor het aanzicht waar de schade zichtbaar is of waar de schade zich bevindt. Je kiest voor het dashboard plaatje als de schade zich binnenin de auto bevindt.

Gerichte kostenberekening

Nadat je het juiste aanzicht hebt gekozen, klik je op het grotere plaatje aan waar de schade zit. Vervolgens kun je kiezen of het gaat om een kras, deuk of overige soort schade. Bij elke stap kom je dichter bij de prijs voor het herstellen van de schade. Kies bijvoorbeeld voor achterbumper en daarna deuk, dan krijg je twee opties. Als de deuk in de hoek zit, de lak is beschadigd en de deuk minder dan 5 centimeter is, kost de reparatie 219 euro. Als de deuk ongeveer 15 centimeter is en de lak beschadigd is, kost dat 419 euro. Zo kun je de kosten voor de autoschade berekenen.

Overzicht van het kostenplaatje

Veel kleine schades kunnen binnen een dag gerealiseerd worden. Soms kunnen grotere schades ook binnen een dag opgelost worden. Als je alle schades hebt toegevoegd bij autoschade berekenen, zie je de kosten in een overzicht en kun je zoeken naar een vestiging bij jou in de buurt. Zij kunnen je vertellen wanneer ze de schade of schades kunnen herstellen.