Heb jij wel eens een opleiding rijinstructeur overwogen?

Als je van plan bent om rijinstructeur te worden, moet je beginnen met het volgen een opleiding rijinstructeur. Dit is verplicht als jij een rijschool wilt beginnen of bij een rijschool wilt gaan werken. Er is veel vraag naar rijinstructeurs en de verwachting is dat deze vraag zal stijgen. De Nederlandse regering praat erover om de eisen aan te scherpen en meerdere examens in te voeren. Je kunt je voorstellen dat het traject van leren autorijden hiermee een stuk langer zal worden. Hiermee zijn er meer rijinstructeurs nodig om de leerlingen les te geven. Als jij wilt inspelen op de vraag, dan moet je een opleiding tot rijinstructeur volgen.

De opleiding rijinstructeur bevat theorie

Net als het examen voor leerlingen die rijles nemen, bevat de opleiding rijinstructeur ook weer theorie. Niet iedereen zal daar even blij mee zijn, maar het is goed om te weten dat er lesboeken zijn en docenten die jou helpen je theorie te halen. Er zijn ook klassikale lessen, waarin een docent voor de klas staat om de kennis over te dragen. Veel mensen die rijinstructeur willen worden zullen dit fijn vinden, omdat er daarmee ruimte is om vragen te stellen. 

Een examen doen

Je hebt je rijbewijs ooit zelf gehaald. Weet je nog hoe spannend jij het vond om je rijexamen te doen? Dat je bij het CBR in spanning zat om te horen of je geslaagd was of niet. Die spanning zal hetzelfde zijn bij jouw IBK examen om rijinstructeur te worden. Dit examen is onderdeel van de opleiding rijinstructeur en is dan ook verplicht. Hoewel je opziet tegen de spanning van het examen, zal de vreugde van het halen ervan des te groter zijn. Want nu mag je niet alleen een auto gaan besturen, nu kun je er je professie van maken. 

Rijinstructeur worden

Als rijinstructeur kun je gemiddeld 2.300 euro per maand gaan verdienen. Dit is enorm veel geld als je bedenkt hoeveel vrijheid je in deze functie hebt. Weeg het af tegen de lengte van de opleiding tot rijinstructeur worden en je bent al helemaal overtuigd. De opleiding duurt namelijk maar zes tot acht maanden. Hierna bieden sommige opleidingscentra zelfs baangarantie aan binnen hun eigen rijschool. Kortom, het was nog nooit zo interessant om een carrière als rijinstructeur te beginnen.

Volg jij de opleiding rijinstructeur om eigen baas te worden?

Als je eenmaal weet dat je de rijinstructeur opleiding wilt volgen dan is het tijd na te denken over de volgende stap. Zoals veel beroepen is het slim eerst bij een baas te werken, maar je kan ook direct voor jezelf beginnen. Doordat het lesgeven de basis is, heb je voor je bedrijf eromheen niet veel nodig. Je kan de tijd die de opleiding duurt gebruiken om over jouw toekomst na te denken. Je kan voor een baas werken of je eigen rijschool beginnen. Wil je dit laatste gaan doen? Laat dan snel je website bouwen en werk aan je posities in Google. Zo kun je na het behalen van je diploma een vliegende start maken!