BWM bouwt aan duurzame modellen in 2021

De productie van volledig elektrische auto’s kent een steeds grotere groei. Van elk merk is één of meerdere modellen inmiddels elektrisch te koop. De producenten van BWM gooien hier nog een schepje bovenop en willen voor het eind van 2021 maar liefst 5 volledig elektrische modellen kunnen aanbieden. Bovendien worden deze toch al zeer duurzame auto’s ook nog een bijzonder milieuvriendelijk geproduceerd

Dubbel duurzaam

De BWM is 100% elektrisch en daarnaast gebouwd met 100% windenergie in Leipzig die zich één van de modernste autofabrieken ter wereld mag noemen. BMW heeft de natuur hoog in het vaandel staan en werkt met materialen als gerecycleerde PET flessen en visnetten. De gerecycleerde visnetten worden bijvoorbeeld gebruikt in de productie van de automatten en de stoelbekleding bestaat voor meer dan één derde deel uit gebruikte PET flessen. Naast deze materialen gebruikt BMW ook plantenvezels in hun productie. Met vezels van de malveplant worden deurpanelen gemaakt. Leder en olijfbladeren zorgen bij BMW voor een product waarmee het leder van de autostoelen wordt gelooid. Deze manier is een stuk minder belastend voor het milieu dan de gebruikelijke verfmethodes. Voor het dashboard van BMW is gekozen voor het lichte hout van de eucalyptusboom uit duurzame bosbouw binnen Europa.

4 modellen

De modellen waarmee BMW de elektrische automarkt wil verrassen zijn:

  • BMW i3
  • BMW iX
  • BMW iX3
  • BMW concept i4

De BMW iX3 hoort van deze modellen bij de top qua hoogste actieradius. Alleen de BMW concept i4 heeft een nog grotere actieradius van 600 km. Met een volle accu kan de BWM iX3 460 kilometer afleggen. Accelereren van 0 tot 100 km gebeurt in 6,8 seconden en moet er toch onderweg worden geladen dan kan dat ruim binnen het half uur gebeuren. De BMW iX3 komt in twee varianten. Model Executive en model High Executive. Waarvan de laatste het topmodel is. Deze BMW biedt een indrukwekkende hoeveelheid innovatieve uitrustingen die voor nog meer veiligheid en comfort zorgen.

BMW iX3 leasen

Met een vanaf prijs van 67.500 euro is de auto zeker niet goedkoop te noemen. Gelukkig is er nu BMW iX3 lease beschikbaar voor de zakelijke rijder. Uiteraard gelden hier de voordelen van het leasen zoals gratis onderhoud gedurende de hele looptijd van het leasecontract. Ondernemers kunnen profiteren van de MIA (milieu-investeringsaftrek) en de Vamil (Willekeurige afschrijving milieu investeringen) regelingen. Zakelijke rijders profiteren daarnaast van het lage bijtellingstarief a 12% in 2021. Andere voordelen van BMW iX3 lease zijn dat het onderhoud ten allen tijde kan plaatsvinden bij uw eigen BMW dealer en dat u daardoor verzekerd bent van de beste service en mobiliteit. Naast het vast te betalen maandbedrag betaald u alleen nog voor het laden van de accu.