Waarom actieve vakanties in Duitsland zo geliefd zijn bij Nederlanders

Zin in een avontuurlijke en actieve vakantie in Duitsland? Dan ben je niet de enige! Elk jaar kiest een groot aantal Nederlanders voor een actieve vakantie in Duitsland. Niet gek, want een vakantie in Duitsland heeft veel voordelen. Zo is het maar een paar uur rijden voor de meeste, heeft Duitsland prachtige natuur, interessante steden en is het ook nog eens heel betaalbaar. Genoeg voordelen voor een avontuurlijk avontuur bij de oosterburen.

Actief, avontuurlijk en gezond

Een avontuurlijke vakantie bestaat vaak uit onder andere fietsen en wandelen door prachtige en avontuurlijke omgevingen. Fietsvakanties en wandelvakanties zijn het meest populair in Duitsland. Niet heel bijzonder, want Duitsland heeft veel prachtige bezienswaardigheden verspreid over het land. Met een fietsvakantie of wandelvakantie verken je op een actieve, gezonde en actieve manier het gebied. 

Indrukwekkende landschappen met historie

Duitsland is groot en heeft daardoor veel te bieden. Zo is Bodensee een van de populairste bestemmingen voor een fietsvakantie in Duitsland. Het indrukwekkende meer ligt op de grens van Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Met een fietsvakantie fiets je langs het prachtige Bodensee en bezoek je dus drie landen in één vakantie. Je krijgt veel mee van de geschiedenis en cultuur. En natuurlijk kan een biertje met uitzicht op het meer niet ontbreken. Een fietsvakantie aan de Bodensee is leuk, interessant en ook nog eens heel actief. 

Mooiste wandelroute van Duitsland wandelen

Naast een fietsvakantie is een wandelvakantie in Duitsland ook erg in trek bij vakantieliefhebbers. Vooral de Malerweg, de mooiste wandelroute van Duitsland, mag je niet missen. De wandelroute is een wandeltocht door de oeroud erosielandschap dat 90 miljoen jaren geleden nog zeebodem was. Het unieke landschap ligt ten oosten van Dresden en beschikt over een uniek en indrukwekkend landschap. Altijd al eens willen wandelen op een oude zeebodem, langs rotsformaties, bergen en bossen? Kijk dan eens naar de wandelroute Malerweg.

Tips bij het boeken van een actieve vakantie in Duitsland

Van plan om te gaan wandelen? Let dan op of de wandelroutes en fietsroutes niet te zwaar zijn. Ben je van plan om een fietsvakantie in Duitsland te boeken? Let dan op of fietsen zijn ingegrepen en of je routekaarten krijgt. Krijg je die niet, dan moet je alles zelf uitzoeken. De kans is groot dat je dan bezienswaardigheden mist op vakantie. Let ook op je bagagevervoer hebt. Zo voorkom je dat je al je spullen moet meebrengen tijdens het fietsen. Boek je een trektocht als fietsvakantie in Duitsland bij Eigen-Wijze Reizen? Dan heb je altijd hotels met bagagevervoer, routekaarten en GPS. Ideaal toch? Boek vandaag nog een actieve vakantie in Duitsland en geniet!