Hydraulische handrem binnen de autosport

In een normale personenauto maakt men gebruik van een standaardhandrem. In een sportauto kiest men echter vaker voor een hydraulische handrem! Let wel, we hebben het hier enkel over de rally- en driftauto’s binnen de autosport. Raceauto’s die op circuits gebruikt hebben vaak helemaal geen handrem aan boord, omdat hier vrijwel nooit met een handrem geremd wordt. Voor personenauto’s biedt het gebruik van een hydraulische rem weinig voordelen.

Zou u een hydraulische handrem in uw sportauto implementeren, dan heeft u de keuze uit verschillende soorten remmen. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een traditionele horizontale handrem, een handrem met een verticale werking en een rem die uit een combinatie van beide soorten bestaat. Voor autocoureurs die driften en rally’s rijden, is met name de verticale handrem erg interessant. Het voelt namelijk intuïtiever om de handrem naar u toe te trekken, in plaats van deze naar voren te duwen.

Zelf een hydraulische handrem plaatsen

Wanneer u ervaring heeft in het uitvoeren van werkzaamheden aan sportauto’s, zal het plaatsen van een hydraulische handrem relatief eenvoudig zijn. Op internet vindt u handige stappenplannen, waarin stapsgewijs wordt uitgelegd hoe u de handrem kunt aansluiten. Voor het aansluiten van een hydraulische handrem heeft u een losse remcilinder nodig. In sommige gevallen wordt de remcilinder bij de handrem geleverd. Zoek dit vooraf goed uit, om waar nodig een losse remcilinder met uw handrem mee te kunnen bestellen. Zo kunt u dit systeem in een keer op het bestaande remsysteem in uw auto aansluiten.