Hoe gaat het leasen als ondernemer in zijn werk

De populariteit van het auto leasen stijgt de laatste jaren. Ook kiezen steeds meer ondernemers en werkgevers ervoor om bedrijfsauto’s te leasen voor de werknemers. Dit is voor ondernemers en werkgevers een financieel aantrekkelijke optie. Niet alleen de ondernemers en werkgevers zijn gebaat bij het Auto Leasen Autoleasecenter , ook werknemers zijn vaak blij met deze stap. Werknemers kunnen nu namelijk in een mooie nieuwe auto rijden, zonder dat ze er zelf de kosten voor hoeven te betalen. Vaak hebben werknemers zelfs inspraak in welk model leaseauto ze het liefste ontvangen. Bij het zakelijk auto leasen zijn er dus naast financiële voordelen ook voordelen in het rijplezier.

Financial lease als zakelijk ondernemer

Bij het Auto Leasen Autoleasecenter voor de zakelijke markt zijn er verschillende opties. Startende ondernemers kiezen vaak voor de zakelijke leasevorm financial lease. Vaak zijn er niet veel eisen voor het kunnen starten met leasen als startende ondernemer, de belangrijkste eis is dat men in het bezit is van een kamer van koophandel nummer Bij financial lease is de leasenemer eigenaar van de auto. Dit houdt dus in de de ondernemer onder andere de vrijheid heeft om te auto te gebruiken waar hij maar wilt. Daarnaast vrijheid om te kiezen waar de auto onderhouden en verzekerd wordt. Tot slot heeft de ondernemer de vrijheid om de auto te bestickeren.

Operational lease als zakelijk ondernemer

Een andere vorm van zakelijk auto leasen waarvoor gekozen kan worden door een ondernemer is de vorm operational lease. Deze vorm kent enkele verschillen met de vorm financial lease. Het belangrijkste verschil is dat, in tegenstelling tot financial lease, de leasenemer zelf minder verantwoordelijkheid draagt. De verantwoordelijkheid rondom verzekeringen, belasting, onderhoud en reparaties ligt in dit geval namelijk bij de leasemaatschappij. Verder kan bij deze vorm worden gekozen voor een occasion of een nieuwe auto. Het laatste verschil is dat bij operational lease de auto eigendom blijft van de leasemaatschappij en niet van de leasenemer.