Elektrische fiets, gezond en duurzaam

Met een elektrische fiets kom je overal zonder enige problemen. Problemen die je met de auto waarschijnlijk wekelijks ervaart. Wie heeft er geen last van die ellelange files die zich tegenwoordig dagelijks op onze snelwegen bevinden?  Niemand, toch? Met een elektrische fiets wordt je de uitzondering op die regel. Daarmee hoef je immers nooit in de file te staan en het is nog gezond om te fietsen ook.

Fietsen is gezond

We worden er haast mee doodgegooid via de media. Bewegen is belangrijk en buitenlucht is goed voor het binnenkrijgen van voldoende vitamines. Op een elektrische fiets kun je profiteren van beide. Bovendien is de kans dat je jezelf overbelast op een elektrische fiets veel kleiner dan op een gewone fiets. Je kunt er dus vanuit gaan dat het enkel een positief effect zal hebben op de conditie van je lichaam. Geen kans op blessures en meer beweging dan wanneer je de auto pakt. Ook buitenlucht krijg je op een elektrische fiets voldoende. Omdat hij op stroom werkt en er geen benzinemotor aan te pas hoeft te komen, kun je op een ontspannen manier genieten van de frisse lucht en de omgeving die aan je voorbij gaat. Dit terwijl je voldoende vitamine D binnenkrijgt om de weken gezond door te brengen.

De schoonheid van de elektrische fiets

Een elektrische fiets is niet enkel stijlvol en handig in gebruik, maar is veel schoner dan de meeste andere vervoersmiddelen. Omdat de fiets op elektriciteit rijdt, is er geen sprake van uitlaatgassen die de opwarming van de aarde stimuleren. Misschien denk je nu dat er bij het opwekken van elektriciteit ook veel slechte stoffen vrijkomen. Er is echter een grote trend om overal zonnepanelen te plaatsen en veel van onze stroom met windmolens op te wekken. Een heel groot gedeelte van onze energie is dus al groen en daarmee veel duurzamer dan benzineauto’s of scooters. Voor ieder die graag een schone toekomst voor zich ziet is de elektrische fiets dus een goede vervanging voor vele andere voertuigen.